Vojenská polícia na Medzinárodnom obranárskom preteku služobnej kynológie o pohár náčelníka mestskej polície Nové Zámky


Vojenská polícia na Medzinárodnom obranárskom preteku služobnej kynológie o pohár náčelníka mestskej polície Nové Zámky

Dňa 21. septembra 2024 sa konal 6.ročník Medzinárodných obranárskych pretekov služobnej kynológie o pohár náčelníka mestskej polície Nové Zámky, ktoré sa stretli s rozsiahlym záujmom a účasti odborníkov z oblasti kynológie rôznych domácich a medzinárodných bezpečnostných zložiek, ale aj  civilného sektora.

Vojenská polícia SR sa na tomto ročníku prezentovala so silným tímom, ktorý pozostával z odborných psov a ich psovodov zo skupiny služobnej kynológie, odboru policajného výkonu Bratislava a Prešov, ktorých účasť potvrdila vysokú úroveň prípravy a tréningu. Preteky pozostávali z viacerých disciplín, ktoré preverili odborné zručnosti a fyzickú kondíciu v rôznych obranárskych a vykonávacích úlohách. Dôraz sa kládol na taktiku služobných zákrokov, razanciu, odolnosť, bojovnosť a každá disciplína si vyžadovala kombináciu agility, presnosti a spolupráce medzi psom a psovodom.

Na konci podujatia boli vyhlásení víťazi a ocenení najlepší jednotlivci a tímy. Zástupcovia Vojenskej polície preukázali skvelé výkony a  najlepšie sa umiestnil na  2.mieste rtm. Bc. Igor MINÁRIK so služobným psom QUATRO a  4.miesto obsadil des. Ľubomír SKOČEJ so služobným psom EDO. Celkové umiestnenie v dvoj členných družstvách sa skupina služobnej kynológie, odboru policajného výkonu Prešov umiestnila na 2.mieste a skupina služobnej kynológie, odboru policajného výkonu Bratislava na 3.mieste.

Účasť Vojenskej polície na 6. ročníku Medzinárodných obranárskych pretekov služobnej kynológie preukazuje nielen ich profesionalitu, ale aj záväzok k neustálemu zlepšovaniu a k spolupráci s inými bezpečnostnými zložkami. Takéto podujatia sú dôležité pre posilnenie vzťahov a výmenu skúseností medzi odborníkmi, a sú veľkým prínosom pre zvýšenie efektivity vykonávania služieb zakotvených v kynológii.


Vojenská polícia  na Medzinárodnom obranárskom preteku služobnej kynológieVojenská polícia  na Medzinárodnom obranárskom preteku služobnej kynológieVojenská polícia  na Medzinárodnom obranárskom preteku služobnej kynológie

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum:
Čítanosť: 7
Verzia pre tlač

Skočiť na menu