Preskocit navigáciu

Noc múzeí sa niesla v duchu vojenských spomienok


Noc múzeí sa niesla v duchu vojenských spomienok

Nevšedný zážitok pripravili pracovníci Vojenského historického múzea Svidník počas Noci múzeí a galérií 19. mája aj na Vyhliadkovej veži – Duklianskom priesmyku.

Malých i veľkých vítali profesionálni vojaci zo Skupín personálneho doplňovania Prešov a Košice hneď pri vstupe na Vyhliadkovú vežu. Deti zo základných škôl zo Svidníka a okolia najviac zaujala videoprojekcia a malé darčeky od vojakov z Prešova a Košíc. Pomaľovaní maskovacími farbami vystúpili až celkom hore na Vyhliadkovú vežu do výšky 49 metrov.

Verejnosť mala možnosť vidieť rekonštrukcie bojov pri bunkroch, novu expozíciu Vojenského historického múzea vo Svidníku, krásny výhľad z Vyhliadkovej veže nad pamätníkom čs. armádneho zboru Dukla a videoprojekciu priamo vo Vyhliadkovej veži. Zapálením gréckych ohňov vzdali žiaci základných škôl úctu počas pietneho aktu pri Pamätníku čs. armádneho zboru Dukla.

Vojenské historické múzeum Svidník sa do projektu Noc múzeí a galérií zapojilo prvýkrát a účasť verejnosti ich príjemne prekvapila. Preto organizátori tohto podujatia sľubujú pokračovanie ďalších ročníkov aj v spolupráci s vojakmi zo Skupín personálneho doplňovania Územných vojenských správ Prešov a Košice.


Noc múzeí sa niesla v duchu vojenských spomienokNoc múzeí sa niesla v duchu vojenských spomienokNoc múzeí sa niesla v duchu vojenských spomienokNoc múzeí sa niesla v duchu vojenských spomienokNoc múzeí sa niesla v duchu vojenských spomienok

Autor: kapitán Marián Sadilek, ÚVS Prešov , Foto: autor - Dátum: 22.05.2012
Čítanosť: 14188
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share