Preskocit navigáciu

Deň tradícií


Deň tradícií
„Na to, aby sme pochopili prítomnosť je potrebné poznať minulosť..."
 
Tradície, história, kultúra a symbolika sú neoddeliteľnou súčasťou kultúrneho dedičstva každej spoločnosti, sociálnej skupiny, ako aj jednotlivca. Pre príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky sú tieto spoločenské atribúty o to významnejšie, že sa podieľajú na vytváraní ich národného a vlasteneckého povedomia, formujú ich morálne, charakterové a vôľové vlastnosti, vedú k hrdosti, pokore a úcte k našim dejinám a minulosti.
      
Dňa 19. januára 2013 vykonali príslušníci oddelenia výchovných a kultúrnych činností Personálneho úradu OS SR pre vojakov prvého stupňa prípravnej štátnej služby v základnom vojenskom výcviku odborné zamestnanie pod názvom "Deň tradícií".  Jeho obsahom boli prednášky venované témam - národné a vojenské tradície, 20. výročie vzniku OS SR a vojenská symbolika. Obohatením prednášok boli ukážky výtvarných diel z depozitára umeleckých diel OS SR a exponátov v Sieni cti, slávy Akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši. Zamestnanie bolo ukončené výstupom na Háj-Nicovô, kde čakatelia vzdali poctu padlým vojakom pochovaným na tamojšom vojenskom cintoríne. 
   
Cieľom tejto aktivity bolo rozvíjanie národného a vlasteneckého povedomia, poznania historických, vojenských a bojových tradícií, duchovného a morálneho rozvoja, ako aj utváranie pocitu hrdosti a úcty k našim národným, vojenským a bojovým tradíciám.

Deň tradíciíDeň tradíciíDeň tradíciíDeň tradíciíDeň tradíciíDeň tradíciíDeň tradíciíDeň tradíciíDeň tradíciíDeň tradíciíDeň tradíciíDeň tradíciíDeň tradícií

Autor: Ing. Zdenko ZAŤKO , Foto: Ing. Zdenko ZAŤKO - Dátum: 22.01.2013
Čítanosť: 12716
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share