Preskocit navigáciu

Vojaci misie ALTHEA pomohli deťom


Vojaci misie ALTHEA pomohli deťom

Plastelína, farbičky, zošity, omaľovánky, kriedy a ďalšie pomôcky na rozvíjanie detskej tvorivosti venovali zástupcovia slovenského Styčného pozorovacieho tímu (LOT – Liaison Observation Team) deťom v materskej škole v mestečku Čajniče v Bosne a Hercegovine.

Dar osobne odovzdali 21. marca zástupcovia Tímu 2 sídliaceho vo Foči nadporučík Vladimír Šatka a rotmajster Tomáš Hric. „V tejto ekonomicky neľahkej dobe je pre deti v Bosne a Hercegovine tento dar vítaná pomoc,“ povedal nadporučík Šatka. Podľa Šatku ich k tomuto humanitárnemu činu motivovala ťažká situácia detí v ich priestore nasadenia. „Obaja máme deti v predškolskom veku a chápeme potreby detí a ich rodičov, čo nás viedlo k tejto dobrovoľnej zbierke a nákupu užitočných vecí,“ vysvetlil príslušník slovenského tímu operácie ALTHEA. Riaditeľ materskej škôlky a prítomné učiteľky boli veľmi milo prekvapené z nečakaného daru a ocenili osobný záujem slovenských vojakov o situáciu v regióne.

Čajniče je malebné mestečko v horách, ktoré má do 5000 obyvateľov a nachádza sa približne 130 km juhovýchodne od hlavného mesta Bosny a Hercegoviny Sarajeva na hraniciach s Čiernou Horou. Materská škola je jediná v širokom okolí a navštevuje ju 38 detí.


Vojaci misie ALTHEA pomohli deťomVojaci misie ALTHEA pomohli deťomVojaci misie ALTHEA pomohli deťom

Autor: npor. Vladimír Šatka , Foto: LOT Foča - Dátum: 27.03.2013
Čítanosť: 11838
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share