Preskocit navigáciu

Deň tradícií pre kadetov a čakateľov prípravnej štátnej služby


Deň tradícií pre kadetov a čakateľov prípravnej štátnej služby
Dňa 15. augusta 2013 sa na Personálnom úrade OS SR uskutočnil „Deň tradícií“ pre 76 kadetov a čakateľov prípravnej štátnej služby z Práporu výcviku Martin. Kadeti a čakatelia prípravnej štátnej služby absolvovali prednášky zamerané na tradície OS SR a vojenskú symboliku. Súčasťou „Dňa tradícií“ bola aj prehliadka Siene cti a slávy Akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši s bohatou zbierkou exponátov, či výstava výtvarných a sochárskych diel, na ktorej boli prezentované obrazy s vojenskou tematikou a busty vojenských osobností ako generál R. Viest, generál J. Golian, kapitán J. Nálepka, maršal A. Hadik a iné. V priebehu dňa prišiel kadetov a čakateľov prípravnej štátnej služby pozdraviť aj minister obrany Slovenskej republiky pán Martin GLVÁČ, ktorý im na začiatok ich vojenskej kariéry poprial veľa síl, odvahy a vytrvalosti.
  
Na záver sa všetci presunuli na pietne miesto Háj – Nicovô k vojenskému pamätníku obetiam 2. svetovej vojny a vojenskému cintorínu, kde vzdali poctu všetkým padlým vojakom a prezreli si miesta druhých najväčších bojov na území Slovenska.

Deň tradícií pre kadetov a čakateľov prípravnej štátnej službyDeň tradícií pre kadetov a čakateľov prípravnej štátnej službyDeň tradícií pre kadetov a čakateľov prípravnej štátnej službyDeň tradícií pre kadetov a čakateľov prípravnej štátnej služby

Autor: Ing. Gabriela SOTONIAKOVÁ , Foto: Ing. Zdenko ZAŤKO - Dátum: 16.08.2013
Čítanosť: 8004
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share