Preskocit navigáciu

Strelecká súťaž riaditeľa Vojenskej polície


Strelecká súťaž riaditeľa Vojenskej polície

     Po roku sa na strelnici Odboru výcviku a kynológie v Hronseku opäť stretli strelci z rôznych rezortov, aby si zmerali sily na 18. ročníku streleckej súťaže riaditeľa Vojenskej polície a 8.ročníka Memoriálu pplk. Ľuboša BELÁKA.
     Dňa 9. októbra 2014 všetkých súťažiacich privítal riaditeľ Odboru operácií a policajných činností kpt. Ing. Ján ŽUCHA a po krátkom úvode zazneli prvé výstrely. Dvadsaťšesť strelcov zo ZVJS Banská Bystrica, OKM Topoľčany a Banská Bystrica , Horskej záchrannej služby Vysoké Tatry, Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiari nad Hronom, VTJ Zvolen, VÚ 4405 Nitra, PPÚ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici a VSC DUKLA Banská Bystrica riešilo 4 parkúry s rôznou náročnosťou. Na záver v streleckom súboji sa pretekár s najpresnejšou muškou a najrýchlejšou reakciou stal držiteľom titulu „Najrýchlejší strelec“.
Hoci tento ročník bol chudobný na účasť vojenských policajtov, ich mená nechýbali v zoznamoch víťazov v jednotlivých kategóriách. 

     Víťazmi v kategórii „Najlepšie družstvo“ sa stali policajti z tretieho družstva PPÚ KR PZ v Banskej Bystrici: por. Ján BARTKO a npráp. Pavel KVIETOK. Druhé miesto obsadili vojenskí policajti z OKM Topoľčany: rtm. Matúš MUDROCH a rtm. Ľudovít KÁNTOR. Ako tretie sa umiestnilo družstvo PPÚ KR PZ v Banskej Bystrici v zložení: npor. Mgr. Peter KOVÁČIK a npor. Mário KUBAŠÁK.
Majstrom bojovej streľby sa stal por. Ján BARTKO z PPÚ KR PZ v Banskej Bystrici, diplom za druhé miesto si odniesol domáci vojenský policajt rtm. Pavol MALINA (OKM Vlkanová – Hronsek) a tretí skončil rtm. Matúš MUDROCH z OKM Topoľčany.
Titul „Najlepší strelec Vojenskej polície pre rok 2014“ a putovný pohár riaditeľa VP si z rúk Ľubice Belákovej prevzal rtm. Pavol MALINA.
Najrýchlejším strelcom sa stal pplk. Ing. Martin LUHA z Horskej záchrannej služby vo Vysokých Tatrách.


Strelecká súťaž riaditeľa Vojenskej polícieStrelecká súťaž riaditeľa Vojenskej polícieStrelecká súťaž riaditeľa Vojenskej polícieStrelecká súťaž riaditeľa Vojenskej polícieStrelecká súťaž riaditeľa Vojenskej polícieStrelecká súťaž riaditeľa Vojenskej polícieStrelecká súťaž riaditeľa Vojenskej polícieStrelecká súťaž riaditeľa Vojenskej polícieStrelecká súťaž riaditeľa Vojenskej polície

Autor: VP - Dátum: 16.10.2014
Čítanosť: 12781
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share