Preskocit navigáciu

Minister obrany ocenil deviatich príslušníkov Vojenskej polície


Minister obrany ocenil deviatich príslušníkov Vojenskej polície

     Za promptný, príkladný a odborný zásah pri dopravnej nehode a zabezpečenie miesta dopravnej nehody do príchodu členov Integrovaného záchranného systému ocenil  minister obrany Peter Gajdoš deviatich príslušníkov Vojenskej polície. Tí sa práve vracali z cvičenia Ochranca 2016 v Lešti, keď sa na ceste v smere od Zvolena na Krupinu stali svedkami dopravnej nehody.
     „Zareagovali skutočne ako profesionálni vojaci, odborníci, ktorí si zachovali chladnú hlavu a poskytli prvú pomoc. Som na nich skutočne hrdý,“ uviedol minister.
     Za osobitné zásluhy a zabezpečenie miesta nehody do príchodu záchranných zložiek bola dvom príslušníkom Vojenskej polície udelená Pamätná medaila ministra obrany 3. stupňa. Toto ocenenie si z rúk ministra prevzal Juraj Antol a zdravotník Ján Fedorko.
     Zvyšných sedem dostalo ďakovné listy ministra obrany. Ako v tejto súvislosti uviedol riaditeľ Vojenskej polície Milan Hamar, všetci z nich si zaslúžia morálne poďakovanie, za pomoc ľuďom, zručnosti a vycvičenosť, ktoré na mieste dopravnej nehody vynaložili.


Minister obrany ocenil deviatich príslušníkov Vojenskej polície

Autor: MO SR - Dátum: 14.04.2016
Čítanosť: 7030
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share