Výnimočne prežitý deň detí ...


Výnimočne prežitý deň detí ...

     S mimoriadnym úspechom sa už niekoľko rokov stretáva Posádkový deň detí na letisku Prešov. Takto bolo aj v piatok 3. júna 2016. Podujatie pripravilo Vrtuľníkové krídlo generálplukovníka Jána AMBRUŠA v súčinnosti s 2. mechanizovanou brigádou gen. Rudolfa VIESTA, Regrutačnou skupinou, vojenskou políciou, Aeroklubom, Okresným riaditeľstvom HaZZ, leteckou školou Helicompany a Klubom plastikových modelárov.

 

     Návštevníci si užili počas celého podujatia originálny program: statické ukážky leteckej, pozemnej kolesovej a pásovej techniky, ukážky ručných zbraní, prelet vrtuľníka Mi-17, ukážku vzdušného výsadku z vrtuľníka, výcvik psov, boj z blízka, zlaňovanie z vrtuľníka, ukážku zásahu proti požiaru, ukážku leteckej záchrany a veľa iného, no hlavne príjemnú atmosféru.

     Svoj program mali pre deti nachystaný aj Prešovskí regrutátori: kreslenie omaľovánok, maľovanie maskovacími farbami, prekážkový beh ..., s najväčším úspechom sa stretla už povestná "Bojová korytnačka" (v preklade hádzanie loptičiek na cieľ). Tejto výzve neodolali ani dospelí. Deti sa v jednotlivých aktivitách vybláznili, vyskúšali svoje zručnosti, potrápili svoj rozum. Starší boli zvedaví na spôsob ako sa stať profesionálnym vojakom.

     Výnimočný deň je už za nami, už teraz sa tešíme na ten budúci.


Výnimočne prežitý deň detí ...Výnimočne prežitý deň detí ...Výnimočne prežitý deň detí ...Výnimočne prežitý deň detí ...Výnimočne prežitý deň detí ...Výnimočne prežitý deň detí ...Výnimočne prežitý deň detí ...Výnimočne prežitý deň detí ...

Autor: rtn. Alojz MIKULA , Foto: rtn. Alojz MIKULA, kpt. Ing. Ľuboš SLANINA - Dátum: 07.06.2016
Čítanosť: 8252
Verzia pre tlač

Skočiť na menu