Preskocit navigáciu

1. zástupca NGŠ prijal pridelencov obrany akreditovaných v SR


1. zástupca NGŠ prijal pridelencov obrany akreditovaných v SR

V stredu 6. júla prijal na pôde Generálneho štábu OS SR 1. zástupca náčelníka GŠ OS SR generálmajor Pavel Macko nastupujúceho nerezidentného pridelenca obrany Holandského kráľovstva (NLD) v SR podplukovníka Jana Willem de Wolfa a zároveň v ten istý deň sa rozlúčil s podplukovníkom Goranom Jeremicom, odchádzajúcim pridelencom obrany Srbskej republiky v SR.

Generálmajor Macko sa pri spoločnom rokovaní s podplukovníkom de Wolfom venovali otázkam možnej vzájomnej vojenskej spolupráce, ako napríklad, spoločnému pôsobeniu príslušníkov OS SR a OS NLD v operácii ISAF, kde pod holandským velením pôsobili naši vojaci v provincii Uruzgan do júla 2013, ako aj ďalším možnostiam spolupráce najmä v oblasti výcviku a využitia výcvikových zariadení OS SR.

Dvojstranná vojenská spolupráca so Srbskom je na veľmi dobrej úrovni a pozitívne vzťahy medzi oboma krajinami potvrdzuje aj spolupráca na misiách medzinárodného krízového manažmentu OSN. Spolupráca v oblasti vojenského vzdelávania, vyzbrojovanie či výmena skúsenosti z oblasti reformy ozbrojených síl boli nosnými témami diskusie s podplukovníkom Goranom Jeremicom, ktorého 1. zástupca NGŠ OS SR následne prijal.


1.	zástupca NGŠ prijal pridelencov obrany akreditovaných v SR1.	zástupca NGŠ prijal pridelencov obrany akreditovaných v SR1.	zástupca NGŠ prijal pridelencov obrany akreditovaných v SR1.	zástupca NGŠ prijal pridelencov obrany akreditovaných v SR1.	zástupca NGŠ prijal pridelencov obrany akreditovaných v SR

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 07.07.2016
Čítanosť: 4829
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share