Radosť víťaziť, pokiaľ máme odhodlanie ...


Radosť víťaziť, pokiaľ máme odhodlanie ...

     V stredu 26. októbra 2016 sa v kraji pod Vihorlatom vo vojenskom výcvikovom priestore Kamenica nad Cirochou uskutočnila „Branno - športová a vedomostná súťaž študentov stredných škôl okresov Humenné, Snina a Medzilaborce“. Hlavným organizátorom bol Oblastný výbor Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Humenné. Svoje zastúpenie tu mali aj príslušníci Regrutačnej skupiny Prešov.

 
     Zraz súťažiacich bol pri Pomníku obetiam druhej svetovej vojny v obci Kamenica nad Cirochou, kde sa o 09,00 hod. uskutočnil pietny akt kladenia vencov. Študenti si tak uctili pamiatku padlých občanov tejto obce počas 2. svetovej vojny. Na štart sa postavili päťčlenné družstvá 10 stredných škôl. Na štyroch stanovištiach ich čakali rôzne disciplíny: streľba zo vzduchovky, hod granátom, šplh po vodorovnom lane, zdravotnícka príprava a beh. Na záver súťaže bol naplánovaný seminár k Slovenskému národnému povstaniu a Karpatsko-duklianskej operácií. Účastníci mali možnosť vidieť strelné zbrane príslušníkov Práporu ISTAR Prešov a diskutovať s príslušníkmi regrutačnej skupiny o podmienkach vstupu do Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

 
     V popoludňajších hodinách pri slávnostnom nástupe prebehlo oceňovanie tých najlepších. Vďaka veľkému odhodlaniu si cenu za prvé miesto prevzali študenti Strednej odbornej školy v Medzilaborciach.


Radosť víťaziť, pokiaľ máme odhodlanie ...Radosť víťaziť, pokiaľ máme odhodlanie ...Radosť víťaziť, pokiaľ máme odhodlanie ...

Autor: rtn. Alojz MIKULA (RSk Prešov) , Foto: rtn. Alojz MIKULA (RSk Prešov) - Dátum: 30.10.2016
Čítanosť: 6764
Verzia pre tlač

Skočiť na menu