Preskocit navigáciu

Pandémia Corona vírusu ruší aj medzinárodné armádne cvičenia


Pandémia Corona vírusu ruší aj medzinárodné armádne cvičenia

Neviditeľný protivník, s ktorým práve bojuje takmer celý svet, ovplyvňuje aj domáce i medzinárodné vojenské výcvikové podujatia. Jedným z nich je aj cvičenie Trident Jupiter riadené najvyšším spojeneckým veliteľstvom v Európe (NATO SHAPE - Supreme Headquarters Allied Powers Europe), ktoré sa malo konať od polovice marca do začiatku apríla. Zrušeného cvičenia sa malo naraz v niekoľkých krajinách zúčastniť až 2.500 vojakov zo 14 štátov a 2 medzinárodných organizácií.

V súvislosti s jeho pozastavením sa bude v noci z utorka na stredu (24. – 25. marca 2020) z Maďarska do Poľska cez Slovensko presúvať poľský vojenský konvoj sprevádzaný príslušníkmi Vojenskej polície Ministerstva obrany Slovenskej republiky.

Presun zahraničného vojenského konvoja bude realizovaný v súlade s hygienicko-bezpečnostnými štandardmi platnými na území Slovenskej republiky v čase mimoriadnej situácie a transférovaní personál sa nedostane do priameho kontaktu s civilným obyvateľstvom. Príslušníci vojenskej polície a slovenských ozbrojených síl budú transféru asistovať pre čo najrýchlejší a najbezproblémovejší priebeh.

ilustračné foto: archív OS SR



Autor: OOd NGŠ , Foto: archív - Dátum: 24.03.2020
Čítanosť: 7980
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share