Preskocit navigáciu

Mnohonárodný výcvik inštruktorov automobilovej prípravy


Mnohonárodný výcvik inštruktorov automobilovej prípravy

V dňoch 12. – 20. októbra 2021 sa v priestoroch výcvikového strediska NATO MP Training Center Hannover (Nemecko) uskutočnil výcvik inštruktorov vojenských polícií v oblasti automobilovej prípravy. Výcviku sa zúčastnilo 12 inštruktorov z členských krajín NATO a to z Belgicka, Lotyšska, Francúzska, Estónska, Maďarska, Nemecka, Kanady, Dánska a Slovenska. Vojenskú políciu SR reprezentoval inštruktor špeciálneho výcviku OKMVaK Vlkanová nrtm. Marek LAUNER.
Výcvik bol rozdelený do teoretickej a praktickej časti. Samotný výcvik bol zameraný na zvládanie krízových situácii, ktoré by sa mohli vyskytnúť pri výcvikoch bezpečnej jazdy, jazdy v kolóne či pri plnení úloh policajného zabezpečenia, sprievodoch a navádzaní. Je veľmi dôležité, aby vodiči zvládali spôsoby riešenia krízových situácií a prispôsobovali tomu aj techniku jazdy. Získané poznatky budú implementované do výcvikov, kurzov a inštruktážno–metodických zamestnaní.
Inštruktori NATO Vojenských polícií vyjadrili vôľu pokračovať v tomto projekte aj na budúci rok, kde bude pozornosť zameraná na presunu konvojov a sprevádzanie VIP osôb.


Mnohonárodný výcvik inštruktorov automobilovej prípravyMnohonárodný výcvik inštruktorov automobilovej prípravyMnohonárodný výcvik inštruktorov automobilovej prípravyMnohonárodný výcvik inštruktorov automobilovej prípravyMnohonárodný výcvik inštruktorov automobilovej prípravyMnohonárodný výcvik inštruktorov automobilovej prípravyMnohonárodný výcvik inštruktorov automobilovej prípravyMnohonárodný výcvik inštruktorov automobilovej prípravyMnohonárodný výcvik inštruktorov automobilovej prípravy

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 22.10.2021
Čítanosť: 6358
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share